Ranska – rahapelitulot ovat nousseet pikkuhiljaa

Tämän hetkinen covid-19 pandemia on vaikuttanut jokaiseen alaan todella paljon eikä peliteollisuus ja vielä tarkemmin sanottuna uhkapelien puoli ole ollut mikään poikkeus. Tämä nyt lähinnä koskee fyysisiä pelipaikkoja sekä rahapelikoneita ja pelipöytiä, nettikasinot ovat pysyneet samana elleivät ole jopa kasvattaneet tuottojaan. Ranska on nyt alkanut nousemaan tuhkista

Ranskassa poikkeustilojen takia tulot rahapeleistä olivat laskussa alkuvuodesta mutta ovat nyt nousseet vuoden kolmannella neljänneksellä. Tulot ovat kasvaneet jopa 17.1% ja varsinkin pokeri on ollut kärkituottajia. Pokeri on yksi suosituimpia uhkapelejä kautta aikojen ja ilmeisesti pandemia ei ole sen suosiota laskenut.

Ranska – Pariisi

Tämän kolmanneksen aikana joka on syys-marraskuu väliseltä ajalta rahapelit ovat tuottaneet 405 miljoonaa euroa joka on 25.4% nousu vuoden toisesta neljänneksestä. Valtion peliviranomainen L’Autorité nationale des jeux sanoi tätä ”upeaksi elpymiseksi”. Myös itse pelaajat ovat nousseet 29.3 prosentilla 2.7 miljoonaan pelaajaan.

Auttaako Ranska ja sen elpyminen muuta eurooppaa?

Todella vaikea sanoa muusta euroopasta miten heidän markkinoille tulee viimeisellä neljänneksellä tapahtumaan mutta todella moni valtio on uudistanut rahapelilakejaan. Myös Suomi, valitettavasti hieman eri suuntaan kuin muut. Ranska todennäköisesti jatkaa vakaata kasvuaan viimeiselle neljännekselle.

Esimerkkejä rahapelilakien muutoksista löytyvät Ukrainasta ja Venäjältä. Tämän artikkelin alkuperäinen juttu löytyy englanninkielisenä täältä.

Vastaa