FDJ ilmoittanut yli miljardin tulot – Euroopan Komissio tutkii

FDJ (Le Française des Jeux) on ilmoittanut yli miljardin tuloistaan vuoden ensimmäisellä puoliskolla. Tämän kokoinen summa on mittava vain H1 tuloiksi. Vaikka tämä onkin iso ja hyvä juttu tälle jätille niin huonoja uutisia on myös luvassa. Euroopan Komissio on käynnistänyt tutkinnan FDJ:tä vastaan koskien sen mahdollista monopolia.

Viime vuonna FDJ oli ilmoittanut ensimmäisen puoliskon tuloiksi 849 miljoonaa euroa. Tämä on 29,5% nousu joka näin lyhyessä väliajassa on paljon ku puhutaan näistä summista. Toki on hyvä ottaa myös huomioon että viime vuoden H1 oli sitä Covid-19 pandemian pahinta aikaa. Se että yhtiö on toipunut siitä vuodessa on todella lupaava uutinen myös koko maailmalle.

FDJ myynnit ja tulot

Kyseinen lotto pelioperaattori myös vastasi UEFA:n Euroopan Mestaruus kisojen vedonlyönnistä joka edesauttoi yhtiön kasvua. Panoksien yhteismäärä oli yli 9 miljardia euroa. Tästä summasta lotto kattoi 6,87 miljardia ja sitten arvat sekä muut pikavoitot 4,28 miljardia. Loput 2,59 miljardia tuli muista vetopeleistä.

Urheiluvedonlyönti näki myös nousua FDJ:n myynnissä, tämä puolisko näki 109% nousun viime H1 ilmoituksesta. Ero oli huomattava, 1,1 miljardista 2,26 miljardiin.

Euroopassa nämä pari viimeisintä vuotta eivät ole olleet mitään helpointa aikaa fyysisille pelipaikoille. Suomessa tämä on näkynyt Veikkauksen omistamien Pelaamoiden kiinniolosta ja tietenkin Helsingin Casino oli myös hetken kiinni. Toki tilanne on Suomessa nyt myös jo laaantunut ja suurinosa paikoista on auki normaalisti.

Muualla Euroopassa asia ei ole niin yksinkertainen ja lisäksi rajoitukset ovat pysyneet voimassa monessa maassa. Toki on hyvä myös tiedostaa että Suomen rajoitukset olivat melko kevyet verrattuna näihin.

Operaattorilla oli myös kuluja jotka vaikuttivat ensimmäisen puoliskon loppusummaan. Myyntikulut veivät eniten, 591 miljoonaa joka on 34% enemmän kuin viime vuonna. Markkinointi ja viestintä vei tuloista 195 miljoonaa, tässäkin 32,6 prosentin nousu viime vuodesta. Hallinnoliset kulut söivät sen 98 miljoonaa euroa.

Kaiken kaikkiaan voitot verojen ja muiden viranomaiskulujen jälkeen oli 261 miljoonaa euroa, 50 prosentin nousu edellisvuodesta.

”Toinen neljännes näytti palautumisemme isomman mittakaavan operoinnille, olemme jo lähes samalla tasolla kuin ennen tätä pandemian aiheuttamaa kriisiä” – Stéphane Pallez, Toimitusjohtaja.

Tällä viikolla Euroopan Komissio myös ilmoitti käynnistävänsä tutkinnan. Asia koskee FDJ:n maksua pysyäkseen monopoliasemassa Ranskassa. Komissio tutkii rikottiinko tässä mitään EU:n lakeja.

Tämän artikkelin teille suomensi ja julkaisi Carnival News. Alkuperäinen on kokonaisuudessaan luettavissa englanniksi täältä.

Vastaa