Playtech – osakkaat olivat Finalton sopimusta vastaan

Playtech yhtiön osakkeenomistajat ovat hylänneet ehdotuksen myydä rahoituskaupan divisioonansa johtoryhmälle. Tämä avasi tien neuvotteluille kilpailevien tarjoajien kanssa.

Playtech yhtiön johtokunta hyväksyi toukokuussa tarjouksen Finalton myymisestä israelilaisen pääomasijoitusrahaston Barinboim Groupin johtamalle yhteenliittymälle, jonka arvo on jopa 210 miljoonaa dollaria (148 miljoonaa puntaa/171 miljoonaa euroa). Kuitenkin viime kuussa Playtechin vähemmistöomistaja Gopher Investments jätti 250 miljoonan dollarin tarjouksen hyväksymättä.

Playtech sai pyynnön viivästyttää tarjous/sopimus sen yhtiökokouksen päättyessä. Tämä viivästys tuli siis suoraan Gopher:n pyynnöstä, jossa osakkeenomistajat äänestäisivät miten jatketaan, koska toimittajan hallitus pyysi lisätietoja Gopherilta. Nämä koskivat yleisesti Gopherin omistusrakennetta, yhteyksiä Kiinaan ja johtaisivatko tämä omistusrakenne vaikeuksiin saada viranomaisten hyväksyntä myyntiin. 

Vaikka Gopher vastasi alkuperäisiim kysymyksiin, Playtech sanoi että tarvittiin edelleen lisää selkeyttä joihinkin Gopher:n vastauksiin. Sen jälkeen kun Playtech ei saanut lisävastauksia, Playtechin hallitus ilmoitti tukevansa edelleen Barinboim -konsortion tarjousta ja asetti uuden päivämäärän yhtiökokoukselle: 18. elokuuta.

Kuitenkin hallituksen hyväksynnästä huolimatta enemmistö äänestäjistä hylkäsi sopimuksen. Kaikkiaan kauppaa äänestivät osakkeenomistajat, jotka edustavat 75,3 miljoonaa osaketta. Kuitenkin osakkeenomistajat, joilla oli 164,3 miljoonaa osaketta – eli 68,3% kaikista annetuista äänistä äänestivät tätä vastaan. 

Tämän vuoksi konsortio irtisanoi myynti- ja ostosopimuksen Playtechin hallituksen kanssa. Tämän sopimuksen päätyttyä Playtech saa nyt aloittaa muodolliset neuvottelut muiden osapuolten, kuten Gopherin, kanssa.

”Playtech ymmärtää, että äänestämällä Finalto -konsortion luovuttamista koskevaa päätöstä vastaan ​​osakkeenomistajat ovat ymmärtäneet SPA:n lopettamisen riskin, mikä mahdollistaa Playtechin yhteydenpidon Gopherin kanssa ja mahdollisten parempien ehtojen saamisen Finalton myynnistä,” hallitus sanoi.

Konsortio, joka on perustettu nimenomaan Finalton ostamista varten, jatkaa olemassaoloaan seuraavat 30 päivää siinä toivossa, että se voisi tehdä edullisemman kauppasopimuksen.

Tämänkin artikkelin teille toi Carnival News, tuotamme joka päivä uusia uutisia pelien maailmasta. Mikäli taas videopelit kiinnostaa niin kannattaa kurkata tänne!

Vastaa