Entain sai valmiiksi Unikrn esports ostamisen

Elokuussa julkistetun kaupan taloudelliset ehdot ovat edelleen julkistamatta, mutta Entainin mukaan sopimus tasoittaa tietä sille, että se lanseeraa uusia esports-tuotteita vuonna 2022.

Entainin mukaan Unikrnin 50-vahvuinen kansainvälinen henkilöstötiimi pysyisi liiketoiminnassa ja johtaisi esports-lanseeraustaan maailmanlaajuisesti.

Justin Dellario, joka äskettäin siirtyi Entainiin Twitchistä Esportsin toimitusjohtajaksi, johtaa Entainin laajentumista esports-markkinoilla.

Entainissa on kyse jännittävien ja innovatiivisten tuotteiden luomisesta asiakkaillemme, Dellario sanoi. Unikrnin avulla voimme nyt tarjota kilpailukykyisiä pelaajia ja esports-faneja sekä palkitsevia kokemuksia heidän rakastamistaan peleistä ja tapahtumista.

Vuonna 2014 esports-vedonlyöntioperaattorina perustettu Unikrn tarjoaa valikoiman tuotteita, kuten U-Moden, jonka avulla pelaajat voivat lyödä vetoa omista arvostetuista otteluistaan, sekä Streamer Betin, Unikrnin tekoälyvoimaisen reaaliaikaisen päivityksen kertoimiin twitch-striimeissä.

Yrityskaupan myötä Entain laajentaa turvallisempia pelialoitteitaan ja pelaajasuojauksiaan uusille asiakkaille urheilun ja interaktiivisten viihdetuotteiden osaamisperusteisen vedonlyönnin kautta.

Lisäksi Entain on voittoa tavoittelevan Entain-säätiönsä kautta luonut kumppanuuksia ulkopuolisten organisaatioiden kanssa tarjotakseen koulutusta ja tukea pelaajille, joilla on potentiaalinen pelihäiriön riski esportsissa, mukaan lukien Counter-Strike Professional Players Association, joka edustaa ammattilaispelaajia esportsissa.

Kauppa tulee sen jälkeen, kun Entain vahvisti viime kuussa myös saaneensa yritysostoehdotuksen yhdysvaltalaiselta vedonlyöntijätti DraftKingsiltä.

Kun Entain oli hylännyt alkuperäisen ostotarjouksen, DraftKings palasi mukanaan uusi ehdotus, joka oli 28,00 puntaa osakkeelta, joka käsittäisi 6,30 punnan käteisosuuden, ja loput koostutuivat A-luokan kantaosakkeista, ja edusti 46,2 prosentin preemiota Entainin päätöskurssista 20.

30.6.2021 alkaen kyseessä olevien 585 591 361 Entainin osakkeen perusteella liiketoiminnan arvo olisi 16,40 miljardia puntaa.

Tällä viikolla Entain raportoi konsernin nettopelituottojen kasvavan 4 % vuoden 2021 kolmannella neljänneksellä.


Completion of Unikrn deal underpins Entain’s launch into esports wagering in 2022

Entain, the leading global sports betting, gaming, and interactive entertainment operator, has completed its acquisition of the assets of Unikrn, a leader in esports betting and skill-based wagering. The deal paves the way for Entain to launch innovative new esports products for customers in 2022.

Entain has bought the technology, products, platform, and brand from Unikrn which, together with its 50-strong international team, will spearhead its launch on a global scale.  Justin Dellario, who recently joined Entain from Twitch as Managing Director of Esports, is leading the push into this new market as part of a greater drive into interactive entertainment.

Unikrn is known for a suite of products and services, including U-Mode, which stands out in the market for enabling gamers to bet on their own ranked matches in some of the world’s most competitive video game titles, and Streamer Bet, their AI-powered real-time updating odds for betting on Twitch streams.

“Entain is all about creating exciting and innovative products for our customers. With Unikrn, we’ll now be able to offer competitive gamers and esports fans alike rewarding experiences surrounding the games and events they love,” Justin Dellario said.

Esports is now established as a mainstream sport, with over 450 million gamers aged 18-35.   Entain believes that many of these have strong potential to become new customers in other areas of its business, recently noting that video gamers are more than four times more likely to participate in sports-betting and iGaming than others in the same demographic.

Entain will extend its safer gaming initiatives and player protections to new customers across skills-based wagering in sports, and interactive entertainment products. Through its not-for-profit Entain Foundation, The Group has also forged partnerships with external organisations to provide education and support to players at potential risk of gaming disorder. These include the Counter-Strike Professional Players Association, which represents professional players across esports, Kindbridge and Rise Above the Disorder.

Vastaa