Flutter menettämässä 50 miljoonaa

Flutter Entertainment on alentanut vuoden tulosennustettaan johtuen tilapäisestä vetäytymisestään Alankomaista ja epäsuotuisista urheilutuloksista Q4:n avausviikkojen aikana.

Ryhmä, joka omistaa Paddy Powerin, Betfairin, FanDuelin, PokerStars ja Sky Betting and Gaming totesivat Q3-kaupankäyntipäivityksessään, että oikaistu tulos ennen korkoja, veroja, poistoja ja poistoja (EBITDA) – ilman Yhdysvaltain toimintoja – vuonna 2021 on nyt välillä £ 1.24bn (€ 1.46bn / $ 1.69bn) ja £ 1.28bn, verrattuna aiempaan ohjeistukseen £ 1.27bn – £ 1.37bn.

Flutterin mukaan epäsuotuisat urheilutulokset lokakuun 24 ensimmäisen päivän aikana vaikuttivat käyttökatteeseen noin 60 miljoonalla punnalla.

Se asetti Alankomaiden väliaikaisen irtautumisen kustannuksiksi 10 miljoonaa puntaa vuoden 2021 neljännellä neljänneksellä ja 40 miljoonaa puntaa vuonna 2022, ja konsernin pääsy säännellyille markkinoille viivästyi, koska se teki päätöksen vetäytyä vasta 1.10.2022. 50 miljoonan punnan kustannukset ”olettavat, että käynnistämme kaupankäynnin uudelleen vuoden 2022 kolmannella neljänneksellä ja että Alankomaiden toimintomme katkeavat jopa H2: ssa ensi vuonna, kun investoimme asiakkaiden uudelleen sitouttamiseen.”

Lokakuun haitalliset urheilutulokset maksavat myös £ 15m Sen Yhdysvaltain toiminnoista, ja tappiota odotetaan nyt £ 250m – £ 275m verrattuna edelliseen £ 225m – £ 275m. Yhdysvaltain toimintojen nettotulosohjeistus on ennallaan 1,285-1,425 miljardissa £

Syyskuun 30. päivänä päättyneen kolmen kuukauden jakson aikana liikevaihto oli 1,4 miljardia puntaa eli 9 prosenttia eli 12 prosenttia kiinteävaluuttaisesti. Sen sisällä urheilutulot nousivat 13% 906 miljoonaan puntaan ja pelitulot nousivat 1% 534 miljoonaan puntaan. Ryhmä kirjasi myös 13 prosentin nousun keskimääräisissä kuukausittaisissa pelaajilta.

Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Irlannista peräisint tulot laskivat 5 prosenttia 491 miljoonaan puntaan, ja verkko- ja vähittäiskaupan sopimukset laskivat 5 prosenttia ja vähittäiskaupan 6 prosenttia. Verkkourheilutulojen laskuun johtui pääasiassa 5 prosentin lasku vuodesta toiseen sekä nettotulomarginaalin 10 peruspisteen lasku 9,8 prosenttiin. Vastin laskuun vaikutti osaltaan vertailevan Q3 2020 -urheilukalenterin tiivistyminen.

Yhdistyneen kuningaskunnan vähittäiskaupan tulot olivat 9 % vuoden 2019 kolmannella neljänneksellä, kun taas Irlannin liikevaihto laski 27 %, mikä johtui pääasiassa siitä, että covid-rajoitukset höllenivät hitaammin. Tämän seurauksena vähittäiskaupan kokonaistulot olivat noin 90 % vuoden 2019 tasosta.

Australian liikevaihto kasvoi 20 prosenttia 370 miljoonaan puntaan. Sportsbetin panokset olivat 15 % suuremmat kuin vuotta aiemmin, kun taas nettotulomarginaali kasvoi 40 peruspistettä 11,1 %:iin.

Sen kansainvälisen divisioonan liikevaihto – pääasiassa PokerStarsin ohjaamana – oli 3 % pienempi kuin vuotta aiemmin, pelaaminen laski 6 % ja urheilu kasvoi 14 %. Saksan tuote- ja veromuutokset hidastivat tätä segmenttiä, ja tulot nousivat 6 prosenttia, kun nämä markkinat suljettiin pois.

Yhdysvaltain liikevaihto kasvoi 85% 280 miljoonaan puntaan FanDuelin kanssa – joka on nyt verkossa 12 osavaltiossa – ja sen osuus on 94% kokonaismäärästä. Urheilutulot kasvoivat 97% 184 miljoonaan puntaan, mukaan lukien sportsbookin kasvu 422%. Pelitulot kasvoivat 65% 95 miljoonaan puntaan, kun pelituotteita on nyt saatavilla viidessä osavaltiossa.

Flutterin toimitusjohtaja Peter Jackson kommentoi:

Flutter teki vahvan kolmannen neljänneksen tuloksen, kaksinumeroisella kasvulla globaalissa pelaajapohjassamme. Tämä johti siihen, että konsernin liikevaihto kasvoi 12 % haastavista vertailuista huolimatta, mukaan lukien keskeisten urheilutapahtumien keskittyminen edellisenä vuonna.

Vaikka asiakasystävällisten tulosten määrä lokakuussa on johtanut siihen, että voittomarginaalit ovat olleet vuosineljänneksellä odotettua korkeampia, liiketoimintamme taustalla oleva vahvuus on selvä; olemme kasvattaneet online-harrastepelaajakantaamme 46% vain kahdessa vuodessa. Kun kansainväliset lainkäyttöalueet ja Yhdysvaltojen valtiot ovat sääntelyn tiellä, odotamme voivamme kasvattaa globaalia pelaajapohjaamme kestävästi edelleen vuonna 2022.

Regulus Partnersin analyytikot kommentoivat tuloksia ja totesivat, että Tappio Alankomaiden markkinoilta on ”muistutus harmailla markkinoilla juoksevia riskejä – kassavirta on mukava, mutta arvon pääomittaminen on vaarallista”.

Regulus lisäsi:

Flutter osoittaa edelleen, että siellä, missä sillä on massamarkkinavedonlyönnin johtama vahvuus, se on kestävä sektorijohtaja. Se, mitä tapahtuu, jos näitä ominaisuuksia ei sovelleta markkinoiden luonteen tai Flutterin oman tarjouksen vuoksi, on edelleen avoin kysymys, joka tuottaa tällä hetkellä heikkoa suorituskykyä.

Vaikka Flutterin toimitusjohtaja Jackson ei kertonut yksityiskohtia liiketoiminnan kustannuksista ja kannattavuudesta kolmen kuukauden aikana, hän sanoi, että konsernia oli ”kuritettu” Yhdysvaltain markkinointimenoissa NFL-kauden alussa. Third Bridgen vanhempi analyytikko Harry Barnick sanoi kuitenkin, että asiakashankintakustannukset Yhdysvalloissa ovat edelleen haaste.

Yhdysvaltain markkinat ovat edelleen strateginen kasvualue Flutterille, jolla on menestystä tällä markkinalla, joka näyttää ratkaisevalta yhtiön tulevaisuuden kannalta, Barnick sanoi.

Sääntelyn avautuessa valtio kerrallaan Flutter keskittyy erityisesti lisenssien noutamiseksi ja markkinaosuuden kasvattamiseksi Yhdysvalloissa. Maankaappaus on täydessä vauhdissa, kun Flutter ja sen kilpailijat kuluttavat paljon voittaakseen osuuden tällä kasvavalla markkinalla. Markkinoiden kypsyessä kannattavuuden osoittaminen sijoittajille tulee yhä tärkeämmäksi.”

Mediatietojen mukaan Flutter tarjoutui hankkimaan urheilumediabrändi The Athleticin. Vastauksena iGB: lle tiedottaja sanoi, että yritys päätti olla kommentoimatta spekulointia.

Vastaa