Suomessa jo yli 1300 lottomiljonääriä

Monella suomalaisella unelma elää joka lauantai, unelma siitä, että loton päävoitto tai mahdollisesti pienempikin summa osuisi juuri omalle kohdalle. Sellainen summa, jolla voisi kuitenkin hieman helpottaa tai uudistaa omaa elämäänsä. Suomessa lotto-onni onkin suosinut jo yli 1300 pelaajaa, joista on voittopotin myötä tullut lottomiljonäärejä. Loton suosio ei näytä hiipumisen merkkejä, mikä lotossa oikein vetää puoleensa?

Suomalaiset lottoavat ahkerasti

Suomessa monet ihmiset pelaavat rahapelejä viikoittain, varsinkin lottoa. Mistä on monella muodostunut ikään kuin jo perinne, jota ei voi vain jättää välistä. Voisihan siinä käydä niin, että kun yhden viikon jättää pelaamatta osuu silloin juuri niillä omilla numeroilla kohdalle täyspotti. Eihän tuollaista riskiä kukaan halua ottaa. Jos loton päävoitto osuisi kohdalle, suurin osa suomalaisista maksaisi velkansa pois ja auttaisi myös läheisiään. Ja kun veikkaus on vetämässä, voi unelmoida vaikka mistä, mitä tuolla voittopotilla oikein tekisi. Sen täytyy olla se tärkein syy rahapelien pelaamiseen. Muita pelaamiseen tai lottoamisen syitä ovat, halu päästä pois työelämästä sekä toive äkkirikastumisesta. Moni siis toivoo lisää vapautta ja vapaa-aikaa, aikaa tehdä itselle tärkeitä asioita. Suomalaisten kohdalle, ei ole myöskään ihme, että moni päävoiton voitettuaan haluaisi myös sijoittaa tai säästää suurimman osan voitostaan. Ainahan se on hyvä jemmata myös pahan päivän varalle.

Jättipotista on Suomessa päässyt nauttimaan moni

Suomessa lotto on tosiaan tehnyt yli 1300 ihmisestä miljonäärejä, lottomiljonäärejä. Vuoden 2021 alussa tämä Suomen vanhin rahapeli Lotto täytti 50 vuotta. Ja ainakin tämän ajan suomalaiset pelaajat ovat haaveilleet nappaavansa itselleen tämän pelin päävoiton. Monen toive onkin toteutunut! Vuosittain jos ajattelee, on tämän 50 vuoden aikana jokainen vuosi syntynyt 26 uutta lottomiljonääriä, ja se on huima määrä se! Puhutaan melkein joka toisesta viikosta. Tietenkään voittopotit eivät näin tasaisesti jakaudu, koska on muun muassa paljon kimppapelien kautta voittaneita. Mikäli sinä haaveilet myös omasta jättipotista, voi sitä lähteä tavoittelemaan myös muuta kautta. Nappaa täältä peleihin mukaasi bonus, jolloin saat hieman lisää alkusysäystä peleihin ja näin saatat olla askeleen lähempänä pääpotin kotiin viemistä.  Nimittäin nämä erilaiset nettikasinot ovat hyvä vaihtoehto lähteä tavoittelemaan hieman lisätienestejä tai sitten sitä suurinta jättipottia!

Jos puhutaan vain pelkästään päävoittajista, on niitä huomattavasti enemmän. Loton alkuaikoina voittosummat jäivät usein alle miljoonan ja nykyisin potti tosiaan saattaa jakautua useamman voittojan kesken. Kaikkiaan Lotosta on voitettu yli 3 000 päävoittoa. Päävoiton todennäköisyys on yhden suhde 18,6 miljoonaan. Suomen kaikkien aikojen suurin lottovoitto on noin 15,6 miljoonaa euroa. Se meni Uuteenkaupunkiin vuonna 2020. Toiseksi suurin lottovoitto, 15,5 miljoonaa, napsahti Lohjalle vuonna 2019.

Toki nykyisin on muitakin pelejä kuin Lotto, ja joissakin pyörivät vielä suuremmat summat. Kansainvälisessä Eurojackpotissa suurin suomalaisvoitto on lähes 92 miljoonaa euroa. Se jakautui 50 hengen porukan kesken Siilinjärvellä vuonna 2019. Joten Suomesta kyllä löytyy todella huimienkin summien voittajia!

Pelaajille voittoja noin 10,8 miljardia euroa

Kaksi kertaa vuodessa Veikkaus raportoi kokonaispelikatteensa. Vuoden 2019 pelikate oli lähes 1,7 miljardia euroa. Tämä on kuitenkin ollut laskemaan päin nyt tässä vuoden 2020 ja 2021 aikana. Käytännössä pelikate siis kertaa, kuinka paljon suomalaiset pelaajat ovat hävinneet rahaa yhteensä kaikkien rahapelien kautta. Vuonna 2019 voittoja maksettiin pelaajilleen yhteensä noin 10,8 miljardia euroa. Tämä luku pitää sisällään myös kaikki peliautomaattien voitot. Rahapeleillä tarkoitetaan kaikkia pelejä, joissa on arvonta. Näitä ovat esimerkiksi Lotto, Eurojackpot, Vikinglotto, Jokeri sekä Keno.

Vastaa