New York aloittaa 9 mobiililisenssillä

New Yorkin ensimmäinen kilpailu mobiilisti tapahtuvasta urheiluvedonlyönnistä on saatu päätökseen ja yhdeksän operaatooria ovat saamassa lisenssin toiminnan tarjoamiseksi osavaltiossa.

Tänään (8.11.) pidetyssä komission kokouksessa julkistettiin voittavat tarjoukset. FanDuelin johtamaa konsortiota, johon kuuluivat DraftKings, BetMGM ja Bally Bet, suositeltiin, kuten myös yhtä Kambin kahdesta ehdotuksesta – joihin kuuluivat Caesars Sportsbook, PointsBet, Resorts World, Rush Street Interactive ja Wynn Bet. Jälkimmäinen konsortio on myös linjassa Oneida Indian Nationin ja Saint Regis Mohawk Tribesin kanssa.

Kokouksessa vahvistettiin 51 prosentin bruttotuloverokanta kaikille osallistujille –  viime kuussa julkaistun veromatriisin mukaisesti – kaikkien toimijoiden maksavan 25 miljoonan dollarin maksun kymmenvuotisista lisensseistä.

Tarjouskilpailu käynnistettiin tämän vuoden heinäkuussa. Sitä helpotti valtion vuoden 2022 talousarvio, jossa esitetään suunnitelmat vähintään 12 prosentin veroprosentista – vaikka vähintään 50 prosentin verokanta oli ehdotuspyynnössä huomattavasti korkeampi – ja lopulta tehtiin kuusi tarjousta.

Voittaen FanDuel- ja Kambi-johtamien ehdotusten rinnalla oli Kambin johtama kilpaileva ehdotus, jossa esiintyivät Penn National Gaming ja urheilutavarakauppias Fantatics. Penn Nationalin sittemmin hankkima TheScore ja Bet365 tekevät myös yksintarjouksia. 

Monet voittaneille tarjouksia käsittelevät operaattorit ovat ylistäneet prosessia, ja PointsBet on ensimmäinen, joka antaa lausuntonsa.

Tämänpäiväinen uutinen siitä, että New Yorkin osavaltion pelikomissio suositteli meitä, on meille jännittävä hetki PointsBetillä, toimitusjohtaja Johnny Aitken sanoi. Mahdollisuus varmistaa pääsy New Yorkin osavaltioon – jonka odotetaan olevan yksi Yhdysvaltojen suurimmista ja tärkeimmistä markkinoista – on toinen merkittävä virstanpylväs yrityksellemme, brändillemme ja teknologiallemme. Odotamme innokkaasti virallista tilaisuutta hyödyntää yksinoikeudella urheiluvedonlyöntikumppanuuttamme NBC Sportsin kanssa ja esitellä maan tärkein urheiluvedonlyöntituote lukemattomille intohimoisille, urheilua rakastaville newyorkilaisille.”

Caesars sanoi, että se oli jo vakiinnuttanut läsnäolonsa tai-state-alueella, mukaan lukien kolmen vähittäiskaupan urheiluvedonlyönnin kautta Oneida Nation -kiinteistöissä, ja oli ”ainutlaatuisessa asemassa” tuodakseen uskomattoman tuotteen markkinoille.

Olemme iloisia, että New Yorkin osavaltion pelikomissio on suositellut meille lisenssiä, ja kiitämme kuvernööri Kathy Hochulia, osavaltion lainsäädäntöelintä ja NYSGC: tä heidän jatkuvasta johtajuudestaan mobiiliurheilun vedonlyönnin tuomisessa Empire Staten saataville.

WynnBet puolestaan totesi, että newyorkilaiset muodostavat ”merkittävän osan” Sen Wynn Las Vegas- ja Encore Boston Harbour -tietokannoista.

[Odotamme] innolla, että saamme antaa asiakkaille enemmän tapoja ansaita ja käyttää Wynn Rewardsia”, Wynn Interactiven toimitusjohtaja Craig Billings kommentoi. ”Odotamme myös innolla tapaamista ja yhteydenpitoa uusiin asiakkaisiin osavaltiossa WynnBetin kautta.

Bally’s Corporationin puheenjohtaja, Soo Kim huomautti, että New Yorkista oli tullut väkirikkain osavaltio, joka mahdollistaa online-vedonmaksun.

Tämä lisenssi edistää yleistä markkinajalanjälkeämme ja on viimeisin virstanpylväs matkallamme kohti johtavaa monikanavaista pelipalvelua Yhdysvalloissa”, hän jatkoi. ”Ennen kaikkea odotamme innolla, että voimme tarjota New Yorkin omistautuneelle fanipohjalle mukaansatempaavia, luokkansa parhaita urheiluvedonlyöntikokemuksia.

Samaan aikaan senaattori Joseph Addabbo, joka on pitkäaikainen mobiiliurheiluvedonlyönnin puolestapuhuja edustaja Gary Pretlow’n rinnalla, sanoi, että valittujen operaattorien kanssa keskitytään nyt varmistamaan, että New Yorkin operaattorit pystyvät kilpailemaan naapurivaltioiden kanssa.

Olen luottavainen, että ilmoitettujen, uskottavien voittotarjousten avulla meillä on mahdollisuus pimentää muut valtiot mobiiliurheiluvedonlyönnin kahvassa, kerätä merkittäviä tuloja ja rahoitusta koulutukseen ja nuorisourheiluun ja samalla puuttua tehokkaasti ongelmapelaamiseen”, hän sanoi. ”Erittäin tärkeää on edelleen aikataulu palvelimille, jotka vahvistavat mobiilipanosten olevan toiminnassa, valmiina ottamaan New Yorkin ensimmäiset mobiiliurheiluvedot tammikuussa ja ajoissa vuoden 2022 Super Bowliin.

Addabbo ja Pretlow kiittivät yhdessä New Yorkin kuvernöörin Kathy Hochalin kanssa useita toimijoita, kuten DraftKingsiä, jonka toimitusjohtaja Jason Robins kiitti myös pelikomissiota yrityksensä valitsemisesta.

Arvostamme kuvernööri Hochalin, senaattori Addabbon ja edustaja Pretlow’n ponnisteluja ja odotamme innolla tuovamme huippuluokan DraftKings-mobiili- ja online-urheiluvedonlyöntimme osavaltion miljoonille urheilufaneille odottaen lisensointia ja viranomaishyväksyntöjä, Robins sanoi.

Vastaa